Sunday, 20 May 2007

Meruňkovo-dýňová buchta

Ingredience:
- 100 g tuku
- 120 g cukru
- 2 vejce
- asi 2 dl mléka
- 250 g mouky
- kypřicí prášek, špetka soli
- ovoce (v mém případě zavařenina meruněk a dýní)


Tuk jsem nechal v mikrovlnce rozpustit, vmíchal cukr a žloutky. Poté jsem přidal mléko (+ trochu zakysané smetany, alternativám se meze nekladou), mouku a řádně zamíchal. Těsto se zdálo ze začátku poněkud řídké, potom ale ztuhlo na optimální konzistenci. Ušlehal jsem sníh a spolu s kypřicím práškem, smíchaným s trochou mouky, jsem ho opatrně vmíchal do těsta. Vymazal jsem plech, nalil těsto, osázel meruňkami a rovnoměrně rozprostřel kostičky dýně (ovoce bylo samozřejmě předem okapané). Peklo se to dozlatova.


No comments: